SKISKYTTERARENA, GRUVEBYEN FORTETTES OG SENTRUM FLYTTES, NY PROSJEKTLEDER ANSETTES OG MYE SKAL SKJE DE NÆRMESTE ÅRENE!

Det er bra aktivitet i kommunen vår i disse dager og planene for reiselivsfyrtårn nummer 1 ble presentert i et folkemøte sist uke. Det var bra oppmøte og mange bra spørsmål til vår ordfører. Vi er selv veldig begeistret for planene, de er realistiske og vil sette Knaben på kartet som noe helt spesielt som en destinasjonssatsing på Sørlandet.

Gruvebyen og dets mangfold skal sikres og fortettes etter en god byggeveileder – en beskrivelse av kvalitetene og særpreget, og som forplikter for alle som i dag har fritidsbolig inne i gruvebyen, og ikke minst for fremtidig utbygging av eksisterende tomter.

Flytting av sentrum er et dristig grep, men helt nødvendig – for å gjøre sentrum lettere tilgjengelig, skape en attraktiv møteplass med butikk, leirskole, servering, tjenestetilbud og overnatting. Vi får en tydeliggjøring av en ”attraksjonsakse” og en ”aktivitetsakse”.  Fremtidig hotell er plassert midt i aksen og med en skiskytterarena som om sommeren kan brukes til ulike kulturarrangement, badeplass og kanobrygge, sandvolley, fotballbane og lysløype som gjør Knaben enda mer attraktiv for oss alle på Knaben og ikke minst leirskoleelever fra hele landet. Det skal bygges turisthytte inne på fjellet i nærheten av fjellcampen, og det er 7 delmål som skal bekrefte det prosjektet selv kaller ”en ujålete profil og identitet” – som skal bidra til økt attraktivitet og unikitet for Knaben langt inn i fremtida. Lokale grunneiere og drivere på Knaben er sterkt involverte i arbeidet og prosjektet får ros for planarbeidet også fra fylke og hytteutbyggerne.

Torhild Dahl Enoksen og Arne Mikal – sammen med vofsen Sarah – stortrives høyt oppe i de norske fjellene. Til jul har de hatt hytte fra Simon Sande i to år.  – Denne hytta er for oss passe stor, så høyt vi kan komme og utsikten er som en seilas på verdenshavene – bare at her slipper vi å sette sjøbein.

HATTEVARDEN – ARKITEKTTEGNEDE FJELLHYTTER MED SMARTE LØSNINGER OG MODULBASERT – FRA KUN 1.290.000,- EKSL TOMT!

Husk at Hattevarden er modulbasert – dvs. at dere kan bygge ut over tid. Annekset er en genial liten løsning med ekstra soverom, eget bad og ei lita stue – og ikke minst en ekstra bod. Hyttene er svært effektivt planlagt og med mange sengeplasser, de ligger i tun og dere kan få hyttene levert med komplett innredning om dere vil.

Det er nå dere skal handle hytte på fjellet til vinteren 2017/2018

REINSHOMMEN II – VILT OG VAKKERT
– VELG BLANT 3 AV DE SISTE FJELLTOMTENE – UNIK UTSIKT OVER HELE KNABEN – VI TAR VISNING HELE SOMMEREN!

Vi i Simon Sande er veldig glade i Knaben – en litt sånn godt bevart hemmelighet for mange. Nå er det ca 400 hytter på Knaben – som ligger midt mellom Sirdal og Setesdal. En av de siste hyttene vi har bygget er for Torhild og Arne Mikal – og vofsen Sarah. Etter å ha seilt over det meste av moder jord, valgte de for to år siden å bygge fjellhytte lengst oppe på fjellet – Reinshommen II. Ei herlig hytte, praktisk og med eventyrlig utsikt. Vi møtte Torhild og Arne i hytteveggen en solrik lørdag i slutten av mai.

– Nå skal vi bygge på med et ekstra soverom, smiler de begge, og barna våre storkoser seg her hele året. Vi kombinerer sommeren med seilturer i det asurblå Middelhavet med ”Capricornus” – og herlige dager på fjellet i Norge.

Reinshommen II har nå kun 3 fjelltomter igjen – de ligger lunt til og tett til vinter- og sommerløyper – og med magisk utsikt over fjellene i sørvest og gruvebyen like under. Disse fjelltomtene må ses og det finnes nok ikke maken. Her er det både snø- og solsikkert.