Simon af Sande Byggerier AS er et norsk selskap som utvikler, produserer og selger fritidsboliger og boliger med høy standard, lokal tilknytning og begge beina plantet godt i bakken.

Vi utvikler våre egne konsepter med respekt for lokal byggeskikk og solid arkitektur, våre kunders forventninger til originalitet og funksjonalitet, og med respekt for naturen, mennesket og miljøet.

Vi besitter kunnskap til områdeutvikling, markedsføring og produksjon på en slik måte at vi raskt, effektivt og lønnsomt gjennomfører i de store linjene og de små detaljene.

Vi bruker materialer som er naturlige og bærekraftige, samarbeidspartnere som respekterer og leverer slik det skal være, og våre kunder velger oss for å oppleve det forutsigbare og at vi holder oss til avtalen vi har inngått i et fellesskap.

Dette er vår filosofi, våre løfter og våre verdier. Slik er det, slik blir det, og slik gjør vi det.

Vi holder til i en av Sørlandets flotteste tettsteder, en sjeldenhet av norsk arkitektur og som hver dag minner oss om å tenke på de store linjene og de små detaljene. Den helt spesielle trehusarkitekturen og et resultat av generasjoners handel med trelast og fisk, og som for bare få år siden ble «kvitt» riksveien som gikk i bru over elvemunningen i Feda og «stengte» den vakre kirken vår på mange måter «inne» – viser seg i dag frem som en liten og uoppdaget Sørlandsperle. Her holder vi til og våkner hver dag med fjorden, elva og velstelte trehus, en flora av blomster og knapt noen hundre sambygdinger. Vi holder til i et gammelt uthus, kanskje en gang ei lite løe. Velkommen skal dere være til Sande i Feda.

LITT HISTORIE; Simon Andreas Sande, Feda (1870 – 1910) var Fedas første ordfører, han var transportør av trelast, kull, frukt og fisk til havner jorden rundt. Simon var nøyaktig, sterk og djerv. Huset hans i Feda bygget han selv, og den dag i dag representerer huset hans lokal historie, byggetradisjon og har det bestandige over seg, god energi og vakre detaljer. Vi har sterke bånd til Simon og har latt oss inspirere av hans åpenhet, folkelighet og vidsyn. Huset hans ligger like ved kontoret vårt på Feda, og vi ser over til huset hver eneste dag. Eiendommen der vi i dag driver vår virksomhet og som eies av en av våre partnere, er en gammel slektsgård fra 1750, i sin tid et makebytte med en eiendom i Sande, i Herad kommune. Vi har derfor sterke relasjoner til navnet Sande, og Simon – som flere av våre og de lokale gutta het den gang.

WIKIPEDIA; Feda er en bygd og et tettsted i Kvinesdal kommune i Vest-Agder. Tettstedet har 375 innbyggere per 1. januar 2013. Feda var tidligere selvstendig kommune i Vest-Agder. De fleste gårdene på Feda har sjøhus, ofte med lager for tretønner. Bøkkerbua er tildelt Olavsrosa. Feda kirke er fra 1802. Like ved kirken ligger det tidligere gjestgiveriet, som er fra 1782, og som har vært både bakeri, landhandel, telefonsentral, skysstasjon og fengsel.

 

Enkelte tror at det som betyr noe er ideen, men det er ikke sant i arkitekturen.
Man kan ikke adskille ideen fra utførelsen av den. Det er umulig.
– RENZO PIANO

Sertifisert Miljøfyrtårn

Simon af Sande Byggerier AS er sertifisert miljøfyrtårn. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Lær mer på miljofyrtarn.no